Skip to main content

INNOVATIE-/R&D MEDEWERKER 

Een innovatie medewerker (Research & Development) bij IFEC is van allerlei markten thuis: Je kunt TIG lassen en sleutelen, maar bent vooral handig, vindingrijk en denkt out-of-the-box. IFEC zoekt namelijk R&D’ers die een goed idee in hun hoofd hebben, waarbij hun handen dit vertalen naar een werkend prototype. Dit kan een hele nieuwe machine zijn, maar ook een klein onderdeel van (bestaande) machine: onder andere door de input van de mensen die de markt door en door kennen.

Je hebt je eigen werkwijze: Of je nu eerst een schets maakt van jouw idee en dat verder gaat uitwerken, óf je pakt een paar stukken RVS uit het rek en begint direct te lassen en te slijpen; het maakt ons niet uit. Zolang het maar doeltreffend is en in goed overleg met je collega’s gaat. Je staat er namelijk nooit alleen voor. Dit alles doe je allemaal met ondersteuning van o.a. onze engineers, die jouw schetsen bijvoorbeeld weer omzetten in professionele tekeningen voor onze toeleveranciers. Maar ook denken zij (en jijzelf ook!) mee over de maakbaarheid van onderdelen en hoe we dit zo goed(koop) en makkelijk mogelijk kunnen (laten) maken, waarbij de kwaliteit en veiligheid nooit verloren gaat.

Het doel van IFEC is om steeds meer gebruik te maken van moderne technieken, dus kennis van automatisering en alles wat daarbij komt kijken is een belangrijke pré! Daarnaast is onze werkplaats volledig ingericht met de nodige draai-/ frees-/ en zaagmachines, zodat we snel kunnen schakelen bij het maken van complexere onderdelen. Ook hierin word je ondersteund door kundig personeel.

Als een prototype ver genoeg is om getest te worden, dan ben je bereid om dit te doen bij een (potentiële) klant die open staat voor dit soort (duur)tests. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland (wereldwijd). Blijkt uit de test dat er nog delen zijn die nét niet goed werken, dan moet je “terug naar de tekentafel” en snel kunnen schakelen, zodat er op korte termijn een nieuwe, betere oplossing komt, zodat de test snel weer door kan.

Al met al begeleid je eigen idee en uitvinding dus van begin tot eind, tot deze klaar is voor verkoop en productie!

Even concreet:
Samen zoeken we met jou naar kansen in de markt en vinden we de blackspots die nog niet geautomatiseerd zijn. Jij pakt graag uitdagingen aan en zet deze om in werkende techniek.

Wat zoeken wij in jou?

  • Je hebt een technische opleiding genoten en/ of ervaring in deze branche en functie. Daarnaast kun je TIG lassen en sleutelen. Affiniteit en ervaring met elektro- en besturingstechniek is een pré.
  • Je maakt in onze werkplaats van niets iets en test zelf je product met vers product: Óf in eigen huis óf bij een van onze klanten. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Dus af en toe reizen is voor jou geen enkel probleem en je beheerst de Engelse taal volledig.
  • Je gaat altijd klantgericht te werk en je vindt het belangrijk om kwaliteit af te leveren en neemt verantwoordelijkheid voor de producten die je ontwerpt.
  • Je werkt nauw samen met onze engineers, die het uiteindelijke ontwerp maken, en bespreekt dit samen.

Wat bieden wij?

  • Een goed salaris met reiskostenvergoeding.
  • Aangesloten bij de CAO Metaal en Techniek (klein metaal) en pensioenregeling bij het PMT.
  • Een nette werkomgeving met gezellige en gemotiveerde collega’s.
  • Een groeiend bedrijf, dus kans om mee- en door te groeien!
  • Doordat wij vaak onze prototypes testen met vers product, hebben we regelmatig een lekker gebraden stuk kip bij de lunch!

Over IFEC
IFEC B.V. is een jong bedrijf gevestigd in Oud-Beijerland en zijn actief in de wereldwijde vleesverwerkende industrie. Wij ontwikkelen en maken slimme, hoogwaardige machines die de productie voor onze klanten makkelijker maakt én hun omzet vergroot.

De kracht van IFEC is de ervaring die onze oprichters al decennialang met zich meebrengen, aangevuld door een jong “out-of-the-box”-denkend team.

Hebben wij jouw interesse en nieuwsgierigheid gewekt?
Neem dan contact met ons op via 085-0082785 óf via jobs@ifec.nl en deel je motivatie en CV t.a.v. R. Vijfvinkel. Wie weet ben jij dan snel onze nieuwe collega!

Heb je een technische opleiding of ervaring in de branche?
Ben je klantgericht?
Werk je graag in een team?
Beheers je de engelse taal in woord en geschrift?
Heb je ervaring met TIG lassen en andere werkplaats machines?
Per wanneer kun je beginnen?
Ben je vindingrijk en denk je out of the box?

ALLE VACATURES